به گزارش «پایگاه خبری بورس کالای ایران»، مدیر زراعت استان خوزستان گفت: ۳۸۰ هزار تن انبار همزمان با شروع فصل برداشت ذرت برای تحویل و عرضه آن در بورس کالا آمادهسازی شده و بهعنوان طرح ملی با حمایت کارگزاران، بورس، صداوسیما و خبرگزاریهای معتبر آغاز به کار خواهد کرد.
سیدعبدالرضا سیداحمدی اظهار داشت: از آنجا که استان خوزستان بهعنوان آخرین استان برداشتکننده ذرت بهشمار میرود، از ۱۵ آبانماه متناسب با نیاز کشاورزان، برداشت ذرت آغاز خواهد شد.
سیداحمدی افزود: پیشبینی میزان برداشت ذرت دانهای چندان دقیق نیست، چرا که ممکن است به تناسب نیاز بازار و تشخیص کشاورز بهصورت ذرت علوفهای برداشت شود و مشمول خرید تضمینی نشود، اما سال گذشته ۲۶۴ هزار تن ذرت دانهای خرید تضمینی شد.
وی خاطرنشان کرد: از آنجا که خوزستان بالاترین سطح برداشت ذرت را در اختیار داشته و پس از کرمانشاه و فارس، برداشت ذرت خود را آغاز میکند، معمولاً برداشت ذرت در استان خوزستان با واردات ذرت همزمان شده است؛ لذا اشباع در بازار داخلی پیش آمده و ناگزیر به خرید تضمینی میشویم.
سیداحمدی ادامه داد: در صورتی که هنگام ثبت سفارش، زمان ورود محمولههای ذرت به کشور همزمان با فصل برداشت در داخل نباشد، میتواند از این اشباع جلوگیری کند.
آمادگی برای اجرای قیمت تضمینی
وی تصریح کرد: برای نخستینبار ذرت به شکل عرضه در بورس از کشاورزان خریداری میشود و در این راستا کلاسهای آموزشی برای مدیریت جهاد کشاورزی شهرستانها و همگی عوامل فعال در خرید برگزار شده و کارگزاریهای معتبر نیز طی انعقاد قرارداد، آماده برای اجرای سیاست قیمت تضمینی ذرت هستند.
سیداحمدی یادآور شد: مقدمات لازم برای شروع به کار خرید تضمینی ذرت با هماهنگی با انبارها و کلاسهای آموزشی آغاز شده و تا مدت باقیمانده نیز از تمام پیشنهادات کارشناسان و اساتید استقبال میشود، البته از آنجا که این طرح برای نخستینبار است که زمینه اجرا پیدا میکند، مانند هر طرح دیگری ممکن است با مشکلاتی روبهرو شود که تلاش شده به سرعت برای رفع موانع اقدام شود.
پرداخت سریع مطالبات کشاورزان
مدیر زراعت استان خوزستان تأکید کرد: در سالهای گذشته، کشاورزان ذرت را به کارخانههای ذرتخشککنی و انبارها تحویل میدادند و پس از آن در قبال دریافت رسید و تحویل آن به دولت که عموماً ادارههای تعاونی روستایی بود، مبلغ مورد نظر را دریافت میکردند، اما اکنون با هماهنگیهای صورتگرفته با بورس کالا، طبق روال گذشته ذرت به انبارداران تحویل داده شده و کشاورزان قبضی به نام قبض سپرده کالا دریافت میکنند که با ارائه آن میتوانند در بورس، ذرت خود را معامله کنند و پرداخت مابهالتفاوت این قیمت معاملهشده در بورس کالا با قیمت تعیینشده از طرف دولت، توسط دولت جبران میشود.
وی اظهار داشت: با چنین سیستمی، از یکسو در کاهش هزینههای دولت و منافع کشاورزان گام برداشته میشود و از سوی دیگر سرعت پرداخت حداقل ۷۰ درصد مطالبات کشاورزان بهعنوان یک طرح ملی به شدت افزایش مییابد.
استفاده از ظرفیت صداوسیما و خبرگزاریها
سیداحمدی همچنین گفت: مجوزهای لازم به کارگزاریها داده شده و کشاورزان پس از دریافت قبض و عرضه آن در بورس، طی معاملاتی بین خریداران که میتواند سازمانهای دولتی یا خصوصی و بر اساس قانون عرضه و تقاضا باشد، به فروش محصول خود میپردازند که از بهترین اشکال تبادلات اقتصادی در بازار خواهد بود.
وی در پایان افزود: همزمان با ۱۵ آبانماه و شروع برداشت ذرت دانهای، اخبار لازم از طریق هماهنگیهای صورتگرفته با صداوسیما و خبرگزاریهای معتبر در اختیار کشاورزان قرار خواهد گرفت.
منبع: ایانا
ارسال نظر